Travel South USA

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Dierlijke westkust van South Carolina

Waar moet je in South Carolina zijn voor een vakantie met een gezin met kinderen? Deze zevendaagse route langs de westkust van South Carolina biedt zeker genoeg leuke activiteiten aan voor het hele gezin. Natuurlijk staat South Carolina bekend om haar prachtige stranden, maar gelukkig bieden de stranden meer dan alleen ontspanning. De staat is namelijk rijk aan een heleboel bijzondere dieren. Een weekje vertoeven aan het strand van South Carolina geeft alle dierenliefhebbers de kans om een breed scala aan verbazingwekkende soorten te leren kennen.

Dag 1: Alligator Adventure

Deze zevendaagse reisroute start in Myrtle Beach dat in het noorden ligt aan de westkust. 

In Myrtle Beach liggen verschillende gezinsvriendelijke hotels direct aan het strand met eigen zwembaden en vissteigers. De perfecte plek om met kinderen te verblijven! Bij het Alligator Adventure krijg je de kans om honderden alligators en krokodillen van dichtbij te zien. Kinderen, maar ook volwassenen kunnen de krokodillen voeren! Daarnaast kan je ook een bezoek brengen aan het Myrthe Beach State Park, waar rangers meerdere programma’s aanbieden waar kinderen leren over de verschillende dieren.

Dag 2: Myrtle Beach Safari

T.I.G.E.R.S. (Het Institute for Greatly Endangered and Rare Species) biedt een bijzondere tour aan waarbij je tijgers, cheeta's, chimpansees en andere dieren voorbij ziet komen. Tijdens de tour zie je niet alleen de dieren, maar mag je ze ook vasthouden, aaien of met ze spelen. Ontzettend leuk voor kinderen! Helaas is de tour niet goedkoop, maar waarschijnlijk wel een hele bijzondere ervaring voor het hele gezin. Tenslotte, je aait niet elke dag een chimpansee. Het is trouwens wel handig om van tevoren te reserveren.

Dag 3: Center for Birds of Prey

Het is tijd om richting het zuiden te gaan, langs de kust naar de omgeving van Charleston. Mount Pleasant is een goede plek om een aantal dagen te verblijven omdat het gunstig gelegen is nabij de openbare stranden op Isle of Palms, het centrum van Charleston en de volgende stop tijdens de zevendaagse route langs de westkust. Met de auto rijd je gemakkelijk naar het Centre of Birds of Prey in Awendaw, net buiten Charleston. Dit vogelreservaat is de thuisbasis van het Avian Conservation Centre, dat zorgt voor gewonde vogels. Je kunt een rondleiding door de schuilplaats maken en de vogels ontmoeten die er nu wonen. Tijdens een vluchtdemonstratie krijg je de kans om arenden, haviken, uilen en valken te zien terwijl ze door de lucht zweven. Een leuk uitje voor het hele gezin!

Dag 4: Sewee Center en het Cape Romain National Widlife Refuge

Een van de mooiste plekken in de staat South Carolina, is het Cape Romain National Wildlife Refuge. Deze dient als thuisbasis voor bedreigde dierensoorten, zoals de rode wolf. Het Sewee Center van de refuge heeft 6 van de ongeveer 300 overgebleven rode wolven ter wereld. Het fokprogramma van het centrum is succesvol geweest, met nieuwe pups die de afgelopen jaren zijn geboren. Het Sewee Center bevindt zich op het vasteland, maar het overgrote deel van het toevluchtsoord is alleen per boot bereikbaar. Het is de moeite waard om de veerboot naar Bulls Island te nemen om de trekvogels en kustvogels te zien. Er vaart meerdere keren per dag een veerboot naar Bulls Island. Daarnaast is het beroemde Boneyard Beach is niet te missen!

Dag 5: Edisto Island Serpentarium

De volgende stop op de route is richting Hilton Head met een kleine omweg langs het prachtige eiland Edisto. Op het eiland bestaat een grote kans dat je bijzondere slangen tegen gaat komen. Het Edisto Island Serpentarium heeft honderden verschillende soorten slangen die buiten in groten slangenpoelen bewegen. De slangen hangen in alle regenboogkleuren in de bomen en in de takken. Daarnaast heeft het Serpentarium ook alligators, schildpadden en hagedissen, maar je komt natuurlijk om de slangen te bekijken.

Dag 6: Dolfijnen tour in Hilton Head

Het is tijd om het water op te gaan door een stop te maken in Hilton Head. De dolfijnen maken het water van Hilton Head extra bijzonder en het is enorm leuk om ze met het hele gezin te zien zwemmen en springen. Er zijn verschillende bedrijven die dolfijnentours aanbieden op Hilton Head. Dit kan met een traditionele rondvaartboot, een zeilboot of met een gemotoriseerd vlot. Een leuke combinatie van varen en het spotten van dolfijnen!

Dag 7: Ontspanning op het strand

Mocht je bij moeten komen van alle deze spannende activiteiten? De laatste stop van de zevendaagse route bestaat namelijk uit het prachtige strand van South Carolina. Hier zijn even geen dieren, maar dat is geen probleem, want met deze zevendaagse route heb je waarschijnlijk nog nooit zoveel dieren gezien in zo’n korte tijd.

Kijk hier voor meer informatie over de zevendaagse route langs de westkust van South Carolina.

   

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn