Travel South USA

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

De straten van New Orleans

New Orleans heeft genoeg leuke en bijzondere straten die je moet ontdekken. Ga op pad om de historische gebouwen, panden en mooiste plekken van New Orleans te bezichtigen. Elke straat heeft zijn eigen unieke elementen en sfeer. Plan je eigen route, maak gebruik van de rode trams en ervaar alles van de levendige stad!

Frenchmen Street
Loop vooral ‘s avonds rond op Frenchmen Street. Je zal waarschijnlijk verschillende soorten muziek horen en mensen zien dansen. Dit is precies waar de straat bekend om is! Genoeg keuze uit clubs en leuke eettentjes die de hele nacht open zijn. Ook zijn er barretjes met live muziek waar gezinnen met kinderen welkom zijn. Een straat voor jong en oud!

Canal Street
Een drukke straat met leuke winkels, boetiekjes, oude theaters en grote hotels. Canal Street is de plek waar de paradewagens door heen rijden tijdens Mardi Gras, of tijdens de kerstparade in december. De straat kenmerkt zich door de rode trams die er heen en weer rijden en het Audubon Insectarium. Hier vind je alle insecten die kruipen of vliegen.

Julia Street
Een populaire hotspot die bekend staat om de tientallen kunstgalerijen. De straat ligt in het opkomende Art/Warehouse District, wat vroeger het industriële gedeelte van de stad was. Veel fabriekspanden zijn gerenoveerd en populair onder de inwoners van New Orleans. Voor het bezichtigen en kopen van kunst is dit dé plek. Elke eerste zaterdag van de maand worden de galerijen geopend voor het publiek en stellen zij hun nieuwste werk tentoon.

Oretha Castle Haley Boulevard
Deze wijk is de geboorteplaats van een aantal jazz iconen en was het hart van de stad tijdens de burgerrechtenbeweging. Op deze boulevard moet je zijn voor de Peoples Health New Orleans Jazz Market, het Southern Food and Beverage museum en verschillende leuke restaurantjes.

Magazine Street
Deze straat ligt parallel aan de Mississippi rivier en heeft kilometers aan winkels, koffie barretjes en restaurants. De straat loopt richting het Central Business District, het Art/Warehouse District tot aan het Garden District. Tijdens je bezoek aan New Orleans moet je zeker een stukje door deze straat lopen en een stop maken om wat te drinken of te eten. 

Royal Street
Een paradijs voor winkelliefhebbers. De straat is een bewaarplaats voor familiebedrijven met antiekwinkels en kunstgalerijen. Daarnaast moet je in Royal Street zijn om te dineren in een van de verborgen tuinen. Ook ligt de straat op kleine afstand van de nachtelijke feestjes op Bourbon Street. 

Royal Street biedt de sfeer van de French Quarter met straatartiesten en haar zuidelijke charme.

Bourbon Street
Deze straat is bekend om het feesten! Je hoort overal muziek en ziet de gekleurde neonlichten in de verte al flikkeren. Het zal je waarschijnlijk niks verbazen, maar de “to-go” cup is uitgevonden op Bourbon Street. Dit een plasticbeker waarmee je met drank in je hand mag lopen door New Orleans. Je zou denken dat de straat is benoemd naar de roodkleurige alcoholische drank Bourbon, maar het is de naam van een Franse adellijke familie. Voor wie in is voor een feestje, moet hier zijn!

Oak Street
De plek voor de studenten, lokale artiesten, schrijvers en muzikanten. De straat is gemakkelijk te bereiken met de tram en zit vol on-the-go eettentjes met sushi, verse sappen en cheeseburgers.

Elk jaar wordt er in november het Oak Street Po-Boy Festival gehouden. Tijdens het festival staat het bekende Franse broodje centraal. Er komen zo’n dertigduizend bezoekers die allemaal het Po-Boy broodje komen proeven of een van de andere culinaire gerechten uit New Orleans.

Kijk hier voor meer informatie over de straten van New Orleans.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn