Travel South USA

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Cave State Missouri!

Missouri heeft alle vier de seizoenen en staat bekend om haar prachtige diepe grotten. De staat wordt ook wel de Cave State genoemd en heeft maar liefst 6.300 verschillende grotten. Als jouw klanten in Missouri zijn mogen zij deze natuurwonderen natuurlijk niet overslaan. Onderstaand vind je een lijst met enkele indrukwekkende en prachtige grotten van de staat die je kan bezoeken. Ook heeft de staat diverse 'wilde grotten'. Mocht je een van de grotten willen bezoeken, controleer dan van tevoren de informatie over de openingstijden op de websites in verband met de seizoenen.

Marvel Cave at Silver Dollar - Branson
Over wonderen gesproken, de diepste grot in de staat is Marvel Cave in Silver Dollar City in Branson. Branson staat bekend als muziek- en entertainmentstad en ligt in het zuiden van Missouri. De grot heeft bijna 600 traptreden die naar de diepte leiden, waar je de Cathedral Room vindt die op 300 meter onder het oppervlak ligt. Het is trouwens aan te raden om een rondleiding te nemen via het National Natural Landmark.

Fantastic Caverns - Springfield
Houden jouw klanten niet van het beklimmen van traptreden? Dan past misschien de even indrukwekkende grot Fantastic Caverns beter. Deze grot ligt in Springfield en is de enige grot waar je doorheen kan rijden in Amerika. Er hangt een constante temperatuur van ongeveer 15 graden en met een aangedreven tram rijd je langs de grotparels, massieve ruimtes, stalactieten en stalagmieten. Alles is perfect verlicht, waardoor je alles goed kan bezichtigen vanuit de tram.

Mark Twain Cave - Hannibal
Ook het Mark Twain Cave-complex is er eentje die je niet mag missen. Deze grotten zijn beroemd geworden in de romans van de bekendste schrijver van Missouri: Mark Twain. De grot is een nationaal natuurmonument en biedt sinds 1886 georganiseerde rondleidingen aan. De grotten van het complex zijn anders dan de rest van de grotten van de staat omdat vanwege het doolhofgebied met een groot netwerk aan wegen. Je vindt het complex in het authentieke plaatsje Hannibal dat in het noordoosten van de staat ligt.

Meramec Caverns – Sullivan
De Meramec Caverns bestond in de jaren 1720 uit een mijn en werden in de jaren 1890 regelmatig grotfeesten georganiseerd werden om te ontsnappen aan de zomerhitte. Jesse James, een Amerikaanse crimineel van het wilde westen, zou het als schuilplaats hebben gebruikt. In 1933 kocht Lester Dill de grot en opende deze voor het grote publiek. In de Meramec Caverns kan je de 21 meter hoge "Stage Curtain" formatie bewonderen in de Theaterzaal. De grotten ligt aan de highway tussen de plaatsen Stanton en Oak Grove in Sullivan.

Onondaga Cave – Onondaga State Park
Er worden al meer dan 100 jaar grotrondleidingen gegeven in de staat Missouri. De Onondaga Cave in Onondaga Cave State Park is al een toeristische attractie sinds 1897 en wordt bewonderd om zijn kleurrijke druipstenen en flowstones, en heeft een zeer spectaculaire kamer die ze de "lily pad" noemen. Deze kleurrijke grot is zeker een bezoekje waard!

Kijk hier voor meer informatie over de grotten in Missouri.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn