afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Muzikale reistips voor thuisblijvers

In deze moeilijke tijden, waarin het helaas voor iedereen beter is om voorlopig niet meer te reizen, willen we jullie toch graag blijven inspireren. In de komende nieuwsbrieven krijg je ideeën voor verhalen en content die je achter je bureau kunt maken. Dit jaar is het 250 jaar geleden dat de componist Ludwig van Beethoven in Bonn werd geboren. Daarom geven we je hieronder verschillende muzikale reistips waarvoor je de deur niet uit hoeft. Veel sterkte & blijf gezond! #DiscoverGermanyFromHome

Beethoven-jubileumexpositie in Bonn

In de Bundeskunsthalle in Bonn zou tot eind april, in samenwerking met het Beethoven-Haus Bonn, de centrale jubileumtentoonstelling ‘Beethoven Welt.Bürger.Musik‘ te zien zijn. Gelukkig is er nu de mogelijkheid om deze unieke expositie, waarin het leven van Beethoven is verweven met zijn muzikale werk, online te bekijken. Je kunt dus virtueel door de lege museumzalen lopen en inzoomen op de verschillende tentoonstellingsobjecten. Naast de werkwijze van de componist wordt ook de culturele en historische context van zijn leven en werk getoond. #DiscoverBeethoven
» Meer over het Beethoven-jubileumjaar

Beethovens pianosonates en Wagners opera’s

Wie Beethovens composities of andere prachtige concerten en opera’s live wil horen, kan bijvoorbeeld bij de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn terecht. Dagelijks is er vanaf 12.00 uur een andere uitvoering te zien en te horen, die 24 uur beschikbaar blijft. Zo speelt de wereldberoemde dirigent en pianist Daniel Barenboim op 11 en 18 april de pianosonates van Beethoven. Ook worden er verschillende bekende opera’s van de componist Wagner onder muzikale leiding van Barenboim gestreamd: Tannhäuser op 6 april, Tristan und Isolde op 8 april en Parsifal op 10 april.
» Meer over Unter den Linden

Berlijnse beats in je huiskamer

Liefhebbers van de fameuze Berlijnse clubscene hoeven thuis niet stil te blijven zitten. De clubs hebben zich verenigd onder de hashtag #UnitedWeStream. Nu het nachtleven in de hoofdstad helemaal plat ligt, draaien de dj’s van de verschillende clubs hun sets dagelijks van 19.00 tot 00.00 uur via een livestream. Met een kleine donatie kun je de clubscene steunen en elke avond in je eigen huiskamer op de Berlijnse beats dansen.
» Meer over Berlijn

Sprookjeskasteel uit Wagners opera’s

Het wereldberoemde slot Neuschwanstein in de Allgäu stond model voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland in Californië. Koning Lodewijk II van Beieren liet dit sprookjeskasteel in 1869 bouwen. Hij was een groot bewonderaar van het werk van Richard Wagner en daarom gebruikte hij de middeleeuwse legendes uit zijn opera’s als inspiratie. Tragisch genoeg overleed de Beierse koning enkele weken voordat de bouw van het kasteel voltooid was. Tegenwoordig is slot Neuschwanstein met jaarlijks ruim één miljoen toeristen een van de populairste bezienswaardigheden in Duitsland.
» Meer over slot Neuschwanstein en Wagner

Met Bach dwars door Duitsland

In de tv-serie 'Tijl in het voetspoor van Bach' volgt presentator Tijl Beckand de 400 kilometer lange voettocht die componist Johann Sebastian Bach in 1705 dwars door Duitsland maakte. Bach had zijn eerste baan als organist bij de Neue Kirche (tegenwoordig de Bachkirche) in Arnstadt (Thüringen) en wilde zijn grote voorbeeld, componist en organist Dietrich Buxtehude, een keer live horen spelen. Op dat moment werkte Buxtehude in de Noord-Duitse stad Lübeck, zo'n 400 kilometer ten noorden van Arnstadt. In vier afleveringen krijg je een goed beeld van de prachtige route, dwars door steden én ongerepte natuur, die de jonge componist begin achttiende eeuw aflegde.
» Meer over Lübeck

De romantische Rijn van Robert Schumann

In de tv-serie ‘Langs de Rijn’ reist acteur Huub Stapel samen met de auteur van het gelijknamige boek langs de rivier door verschillende Europese landen, waaronder Duitsland. Zo bezoeken ze in de aflevering ‘Het mythische water’ onder andere de Drachenfels en de dode vulkaan in het Zevengebergte (Noordrijn-Westfalen), waar Huub de beroemde middeleeuwse sage van de Nibelungen vertelt. Ze reizen verder naar Düsseldorf. Daar onderzoeken ze waarom de Rijn zo’n belangrijke rol in het leven van de romantische componist Robert Schumann speelde.
» Meer over de romantische Rijn

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn