FOX, verre reizen van ANWB

Reizen die verder gaan

Verre reizen, dat is de wereld ontdekken en lekker vakantie vieren. Vakantie vieren op de manier die jouw klant wenst. Van comfortabele groepsreizen en singlereizen onder begeleiding van de beste reisleiders van Nederland tot volledig georganiseerde en flexibele privéreizen. Op basis van de wensen van onze reizigers ontwerpen wij jaarlijks nieuwe reizen. Dit doet FOX, verre reizen van ANWB al 20 jaar.

Touroperators
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van Anoniem

Anoniem (niet gecontroleerd)

3 jaar geleden

Top 10 - leukste fietstochten

Wij als Nederlanders staan erom bekend dat wij van fietsen houden en wij het ook leuk vinden om op die bekende tweewieler onze vakantiebestemming te ontdekken. Bij deze de top 10 leuke fietsplekjes.

 

10. Langs de oevers van de Tamsui rivier in Taipei, Taiwan

 

fietstocht-tapei

In Taipei is recreatief fietsen een geliefde bezigheid, vooral langs de oevers van de Tamsui rivier die de hoofdstad van Taiwan doorkruist. De oude binnenstad Dadaocheng vormde het handelscentrum en vanaf de kades werden thee, katoen en zijde verscheept. Tegenwoordig is deze wijk een stadspark. Populair als opstapplaats voor een tochtje over de rivier, maar ook als startpunt voor een fietstocht over een nieuw aangelegd fietspad met enerzijds een weids zicht over de oevers van de rivier en anderzijds de koloniale handelsgebouwen.

 

9. Ontdekkingstocht per fiets in de hutongs van Beijing, China

fietstocht-beijing1

De oude Chinese volkswijkjes met hofwoninkjes en nauwe straatjes heten ‘hutongs’. Voor de Olympische Spelen in 2008 in Beijing werden er ten koste van nieuw- en hoogbouw heel wat met de grond gelijkgemaakt. Deze hechte gemeenschappen delen naast lief en leed het sanitair (lees: gaten in de grond) en de wasgelegenheid. Ze zijn ideaal om per fiets te ontdekken. Misschien wordt u wel uitgenodigd voor een bakje thee bij een familie thuis of ziet u op straat Chinezen fanatiek gokken op een krekelgevecht.

 

8. Op de trappers in de wijngebieden van de Westkaap in Zuid-Afrika

 

fietstocht-westkaap
De valleien van de Westkaap zijn een populair onderdeel van veel Zuid-Afrika rondreizen. Zo staat de schilderachtige Route 62 vooral bekend als een road trip door de outback over de langste wijnroute ter wereld. Wat is hier nu leuker dan lekker de benen te strekken en de wijnranken en –huizen op de fiets te verkennen? Tegelijkertijd vergroot u uw kennis over de wereldberoemde wijnen uit deze streek. Natuurlijk hoort een wijnproeverij erbij. Wij denken dan aan een fruitige sauvignon blanc met een elegante afdronk of gewoon een druivensapje tegen de dorst.

 

7. Op fietssafari in Mlilwane Game Reserve in Swaziland, Zuid-Afrika

 

fietstocht-swaziland1
Swaziland, met aan het hoofd de veelbesproken koning Mswati III, ligt midden in Zuid-Afrika. Dit bergkoninkrijk is erg traditioneel en kent eeuwenoude gebruiken, een bloeiende kunstnijverheid en veel natuurgebieden met wilde dieren zoals het Mlilwane Wild Life Sanctuary. Bent u klaar voor een spannende mountainbiketour (voor ieder niveau) door het schitterende landschap van Swaziland? Een begeleide fietssafari over verharde paden tussen de zebra’s, antilopen, bijzondere vogelsoorten en zelfs buffels en krokodillen in het meest populaire park van Swaziland is een onvergetelijke ervaring. 

 

6. Fietsen over de beroemde El Malecon promenade in Lima

 

fietstocht-lima
Het artistieke Barranco, het luxe San Isidro en het trendy Miraflores, dat uitkijkt over de Grote Oceaan, zijn in Lima de meest geschikte wijken om per fiets te verkennen. Alle drie liggen ze parallel aan de kust.

Ga op ontdekking langs bloemrijke parken, sfeervolle winkelstraten, archeologische opgravingen, koloniale gebouwen en moderne architectuur.

Hoogtepunt is wat ons betreft de beroemde El Malecon promenade, die beschikt over een fietspad. Het uitzicht over de baai van Lima met zijn machtige rotskliffen is ‘muy impressionante’!

 

5. Meet een fietsoutfit aan in Hoi An, Vietnam

 

fietstocht-hoian
“Hoi An, ga je nog op vakantie?” An: “Jazeker, naar Vietnam, naar Hoi An”. Het romantische en koloniale Hoi An in Centraal Vietnam is een fotogeniek stadje met zijn houten huizen en smalle steegjes, ‘s avonds zo sfeervol verlicht met rode lampionnen. Het is vooral bekend om de vele kleermakers. Meet hier uw fietsoutfit aan, stap op de fiets en ontdek het oude centrum, de natuurrijke, vlakke omgeving met slaperige dorpjes en uitgestrekte rijstvelden. Sla vooral het Cua Dai zandstrand met zijn heerlijke eet- en koffietentjes niet over. 

 

4. Fietsen door Bangkok en het noorden van Thailand bij Chiang Mai, Thailand

 

fietstocht-bangkok
Welk deel van Bangkok het beste per fiets te ontdekken is? Onze tip is het gezellige Chinatown. U peddelt langs tempels, geurige straatmarkten en kleurrijke, smalle straatjes versierd met lampionnen over de Chao Praya richting het platteland. Over landelijke gebieden gesproken. In het noorden van Thailand ligt Chiang Mai, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de kleurrijke bergvolken. Een fietstocht hier door de natuur langs traditionele dorpjes met houten huizen en over smalle paadjes tussen rijstvelden en authentieke tempels is minstens zo boeiend.

 

3. Fietsen over de Golden Gate Bridge in San Francisco, Amerika

 

fietstocht-sanfrancisco
Fisherman’s wharf in San Francisco is de bekendste zeeliedenbuurt in de VS. Pier 39 is hier de grootste attractie met zijn kolonie zeeleeuwen. Dit is het ideale start- en eindpunt voor een fietstour over de Golden Gate Bridge langs de kustlijn. Deze wereldberoemde brug is bekend van o.a. de James Bondfilm A View to a Kill. Onmiskenbaar als baken in de baai ziet u ook Alcatraz. ‘Feel the vibes’ en vergeet vooral niet in de remmen te knijpen wanneer u ‘downhill freewheelend’ verder noordwaarts zoeft om vervolgens de veerboot terug te nemen. Een aanrader voor jong en oud.

 

2 Fietsen in Stanley Park, Vancouver, Canada

 

fietstocht-vancouver
Vancouver is een sportief ogende stad met Nederlandse tintjes. Zo is de stad vernoemd naar de Engelse kapitein Van Coevorden. De zeewering van Stanley Park aan de baai van Vancouver is ideaal om te fietsen. Het uitzicht over de zee, de skyline en The North Shore Mountains is zeer indrukwekkend. Dit park vormt het groene hart van de stad en is wel tien keer zo groot als Central Park van New York. Het grenst aan downtown Vancouver en kent veel attracties en activiteiten en bovendien een rijke natuur.  

 

1. Fietsen in de omgeving van Jogjakarta, Indonesië

 

fietstocht-jogjakarta1
Jogjakarta, ooit onderdeel van een machtig Javaans rijk, is dé culturele hoofdstad van Indonesië. Even buiten ‘Djoka’ lonken de boeddhistische Borobudur en hindoeïstische Prambanan tempel. De fiets is de ideale manier om het plattelandsleven van Centraal-Java te verkennen. Lekker op het gemak over landweggetjes, door plattelandsdorpjes en zwaaiend naar lachende kinderen, langs pindaplantages en rijstvelden fietsen naar het Prambanan tempelcomplex. Vergeet vooral niet af te stappen voor een bezoekje. Dansgroepen geven hier optredens en wekken zo de ontelbare reliëfs met heldhaftige epossen uit een roemruchte historie tot leven. 

 

Touroperators
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn