FOX, verre reizen van ANWB

Reizen die verder gaan

Verre reizen, dat is de wereld ontdekken en lekker vakantie vieren. Vakantie vieren op de manier die jouw klant wenst. Van comfortabele groepsreizen en singlereizen onder begeleiding van de beste reisleiders van Nederland tot volledig georganiseerde en flexibele privéreizen. Op basis van de wensen van onze reizigers ontwerpen wij jaarlijks nieuwe reizen. Dit doet FOX, verre reizen van ANWB al 20 jaar.

Touroperators
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van Anoniem

Anoniem (niet gecontroleerd)

3 jaar geleden

Top 10 - gaafste excursies

Wanneer je op reis gaat wil je er alles uit halen en de leukste dingen doen. Bij deze een aantal tips.

 

10 Elephant Nature Park - Thailand

th_excursies
Nog niet zo lang geleden stond bij elke reisorganisatie wel een olifantenritje als excursie op het programma in Noord-Thailand. Na een bezoek aan Elephant Nature Park vlakbij Chang Maiweet u waarom dit afgeschaft is. Deze dikhuiden worden voor de ritjes op brute wijze gedresseerd. Mishandeld en met stokken geslagen, geprikt en verwond totdat dit pientere beest toegeeft. Hartverscheurend. In Elephant Nature Park worden mishandelde olifanten opgevangen en liefdevol verzorgd. Hier heeft u de kans om als vrijwilliger de olifanten lekker te verwennen. Door ze te wassen en te schrobben in de rivier en te voeren met fruit en andere lekkernijen. Een zeer vertederende ervaring voor jong en oud!

 

9 Zeilcruise Great Barrier Reef - Australië

au-excursies
The Great Barrier Reef is een juweel van een onderwaternatuurpark, maar met de opwarming van de aarde ook een kwetsbaar ecosysteem. Door het steeds warmer wordende oceaanwater, verbleekt en sterft steeds meer koraal af. Bekijk met eigen ogen de schoonheid van het rif. Stap tijdens uw reis door Australië in een catamaran, zet een snorkel op uw neus of trek uw duikpak aan, plons het water in en neem een kijkje in de wondere kleurrijke onderwaterwereld. Gelukkig kunnen koraalriffen ook herstellen, maar na een bezoek aan het rif, beseft u zich hoe mooi maar ook fragiel de natuur kan zijn en wij als hoeders ervan de taak hebben er alles aan te doen dit te behouden.

 

8 Whale watching, Victoria - Canada

ca-excursies
De binnenhaven van het op en top Brits aandoende Victoria op Vancouver Islands is de ideale uitvalsbasis voor een excursie ‘whale whatching’. De oceaanwateren ten zuiden van de hoofdstad van de staat British Columbia zijn de thuisbasis van alleen al drie scholen 'killer whales', of te wel orka’s. Bijna niet te missen tussen mei en oktober. Niet alleen deze ‘Free Willy’s’ trekken talloze natuurliefhebbers de oceaan op, ook migrerende grijze walvissen, Californische zeeleeuwen, zeehonden en -otters, bruinvissen en vele zeevogels zoals de aalscholver zijn pakweg van maart tot september de publiekslievelingen van de Pacific.

 

7 Buggies and sandboarding tour in Usaca Desert (Nazca) - Peru

pr-excursies
Spectaculair en leerzaam. Met een zandbuggy lekker scheuren door de Usaca woestijn. En onderweg meer zien en te weten komen over de Nazca's, die al lang voor de Inca's Perubevolkten. De irrigatiesystemen en het indrukwekkende Cahuachi tempelcomplex zijn prachtige relieken van deze civilisatie. Na een portie cultuur is het tijd voor actie. Plankgas over het golvende woestijnlandschap en uiteraard eenmaal bovenop de duintoppen - met veel gegil - loodrecht naar beneden duiken. Sandboarding is een leuke afwisseling. Staand dan wel liggend op een snowboard de duinen afglijden. U zult merken, de zandduinen zijn echte kuitenbijters!

 

6 Riksjatocht door de Hutongs van Beijing - China

cn-excursies
Gelukkig zijn ze er nog, de Hutongs. Voor de Olympische Spelen in 2008 werden ten koste van nieuw- en hoogbouw heel wat van deze wijken in Beijing met de grond gelijkgemaakt. Hutongs zijn gezellige oude volksbuurtjes met hofjeswoningen. Toen geluk nog heel gewoon was. Waar de bevolking nog als een hechte gemeenschap lief en leed deelt. Hutung betekent 'bron' in het Mongools (China viel lang geleden onder Mongools bewind). De huizen zijn oorspronkelijk rondom een waterbron gebouwd. Kenmerkend zijn verder de smalle straatjes en het gemeenschappelijke sanitair (lees: gaten in de grond) en de wasgelegenheid. Ideaal voor een ontdekkingstocht per fiets of riksja.

 

5 Canopy Tour - Costa Rica

cr_mon_canopy4_b
De canopy tour is in Costa Rica ontwikkeld door een bioloog die een manier zocht om van boomkruin naar boomkruin te komen. Slingeren aan stalen kabels door de jungle is uitgegroeid tot één van de populairste excursies. Met recht een ‘wow’ moment. De uitzichten over de hoogste boomtoppen, de kakofonie van oerwoudgeluiden, de adrenalinekick. Eenmaal begonnen, kunt u niet meer terug. Net iets te avontuurlijk? Kies dan voor de canopy walk, een hangbruggenwandeling. Bijvoorbeeld in het prachtige nevelwoud en subtropisch woud rondom La Fortuna, met grote kans om brulapen, leguanen en vele soorten vogels te zien.

 

4 Helikoptervlucht over Grand Canyon - Verenigde Staten

us-excursies
Kent u de grap die Frank Sinatra tijdens zijn shows in Las Vegas standaard maakte over de Grand Canyon? Sinatra: "We’ve run into a streak of bad luck. Sunday we went up to the Grand Canyon and it was closed!" Nog een weetje over The Voice: hij gaf aan het einde van een concert nooit een 'encore' met als volgende reden: “Always leave ‘em wanting more." Een helikoptervlucht boven het park is voor velen het ‘encore’ van een rondreis door West-Amerika. Een toegift die zelfs Ol’ Blue Eyes u niet had willen onthouden.

 

3 Op gamedrive - Zuid-Afrika

za-excursie
De jacht op wilde dieren wordt ook wel een gamedrive genoemd. In figuurlijke zin is dat natuurlijk ook mogelijk. Zeer populair in Zuid-Afrika met haar ruim 20 nationale parken en vele privéwildparken. Dit is het mekka voor de klassieke safari (dat in het Swahili 'reis' betekent). 'Die Groot Vyf' zijn de gevaarlijkste dieren om op te jagen en staan op ieders lijstje. Natuurlijk is Kruger National Park, half zo groot als Nederland, het bekendste park met een ongekende rijkheid aan wild. Ook Hluhluwe Game Reserve, waar Shaka Zulu nog heeft gejaagd, is een unieke 'bush experience'.

 

2 Zonsopgang Bromo vulkaan - Indonesië

id-excursies
De zonsopgang over de Bromo vulkaan in Oost-Java is een bijzonder kleurenconcert. Let op, u koelt wel af tijdens het opwarmertje. Cirkelende rookpluimen, dreigend gerommel, de contouren van de nog hoger gelegen Semuru vulkaan op de achtergrond. De geur van wierook, het vruchtbare dal met de door dauw omhulde en door Tengger bevolkte dorpjes, de aanhoudende stoet jeeps op weg naar de top. En dan gloort bij het ochtendkrieken de hoofdact aan de horizon: de eerste zonnestralen. Het gehemelte boven de - voor de Tengger heilige - vulkaan kleurt van pimpelpaars en rood tot oranje en uiteindelijk hemelblauw. Hartverwarmend!

 

1 Kookworkshop in Hoi An - Vietnam

vn-excursies
“Hoi An, alles goed?” An: “Ja, hoor prima?” “Heb je nog plannen vandaag, An?”. An: “Jazeker, ik heb een kookworkshop!” Hoi An is niet alleen een alledaagse begroeting, maar ook een heerlijk romantisch stadje in Vietnam. Ooit een havenstad, nog goed te zien aan de vele koopmanshuizen in Chinese stijl. U vindt hier de beste kleermakers van Vietnam. Naast slenteren door de smalle, autovrije straatjes en (heerlijk) en goedkoop eten in de vele restaurantjes, kunt u hier ook een hele leuke kookworkshop volgen. Struin de markt af voor kakelverse producten, pluk nog wat kruiden en verse groenten uit de tuin van het restaurant en bereid onder leiding van een topkok overheerlijke lokale gerechten. Die u als beloning uiteraard zelf mag proeven. Bon appétit!

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn