FOX, verre reizen van ANWB

Reizen die verder gaan

Verre reizen, dat is de wereld ontdekken en lekker vakantie vieren. Vakantie vieren op de manier die jouw klant wenst. Van comfortabele groepsreizen en singlereizen onder begeleiding van de beste reisleiders van Nederland tot volledig georganiseerde en flexibele privéreizen. Op basis van de wensen van onze reizigers ontwerpen wij jaarlijks nieuwe reizen. Dit doet FOX, verre reizen van ANWB al 20 jaar.

Touroperators
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van Anoniem

Anoniem (niet gecontroleerd)

3 jaar geleden

Duurzaamheid op Bali

Reizen is en blijft een geweldige ervaring! 

Een vakantie naar Bali. Met betrekking tot het verblijf op dit fascinerende eiland vragen wij aan onze reizigers aandacht voor het volgende. Het toerisme draagt wereldwijd bij aan een economische welvaart maar laat ook sporen na. FOX heeft als doel om deze sporen te verminderen met name waar het op plastic zwerfafval betreft. Wij willen het eenmalig gebruik van plastic vanuit het toerisme verminderen.

Het statement hier toe is: “No more single use plastic from the Tourism Industry by 2020“ Er is geen weg terug. Dit statement is niet van de een op de andere dag te realiseren. FOX houdt de stappen die gemaakt moeten worden daarom klein en overzichtelijk. En daar willen wij samen met onze reizgers naar toewerken.

De 1e stap vanaf de zomer 2018:

1. We gaan naar Bali reizen met eigen “Bottles & Bags”.
2. We proberen het verblijf zo duurzaam mogelijk te maken.

Hoe kunnen we dit samen realiseren?

  • Eigen navulbare waterfles mee!
    Wij adviseren BPA vrije waterflessen van een stevig materiaal mee te nemen, met een goede dop zodat de fles niet gaat lekken. Een brede opening is handig want de fles kan dan eenvoudig maar goed worden schoongemaakt.
  • Waterfles bijvullen?
    Dat kan! Bij de Refill Stations bij onze hotels en een aantal restaurants die wij bezoeken. Daar kunen onze reizigers dagelijks goed en gezond water tappen dat net als in de kleine gebottelde waterflessen, geseald wordt aangeleverd. Onze reisleiders en lokale gidsen zullen daar graag alles over uitleggen. 
  • Wat is hiervan het effect?
    We reduceren hierdoor daadwerkelijk het aantal plastic flessen en plastic tasjes die maar even worden gebruikt en daarna weggegooid. Nog niet al het afval in Indonesië, op Bali, wordt goed verwerkt. Veel afval gaat daardoor zwerven met het resultaat dat dit overal op de stranden aanspoelt. Door ons eigen (reis)gedrag te veranderen, zullen uiteindelijk overal de lokale woon- en leefomstandigheden verbeteren. 

Zie ook onze tips voor Duurzaam Reizen voor nog meer kleine veranderingen die men kan toepassen voor- en tijdens de reis.

Samen maken we het verschil!

Laat niets anders achter dan jouw eigen voetstappen.

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn