Curaçao

Eiland in de zonnige Cariben

Het Curaçao Toeristen Bureau Europa heet je van harte welkom op het zonnige Curaçao! Met haar kleurrijke bevolking, authentieke en architectonische plekken is het een van de mooiste en interessantste eilanden in de Caribische Zee. Het is hét eiland als je op zoek bent naar stralende zon, hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Maar Curaçao heeft nog veel meer. Ontdek het op deze exotische Ecademy!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Deze 5 kerst events wil je niet missen

'All I want for Christmas is you' zingen terwijl je door het warme, witte zand loopt in plaats van de natte sneeuw... Kerst op Curaçao is ultiem sfeervol en weer eens heel wat anders. We geven je vijf niet te missen tips voor een geslaagde kerstvakantie! 

Kerst vieren op Curaçao: dat betekent meezingen met 'All I want for Christmas is you' terwijl je door het warme, witte zand loopt in plaats van de natte sneeuw. Het betekent: genieten van de kerstlichtjes op het Wilhelminaplein in Punda en het Brionplein in Otrobanda, maar dan wel met een tropisch zonnetje op je gezicht. Kortom: Kerst op Curaçao is ultiem sfeervol, en weer eens heel wat anders. We geven je vijf niet te missen tips voor een geslaagde kerstvakantie!

1. Chobolobo Winter Village

Hohoho, Merry Christmas! Op 9 december lijkt Landhuis Chobolobo wel het stulpje van de Kerstman, want er is die dag een gezellige kerstmarkt voor het hele gezin. Met muziek, snacks, kraampjes met kerstspulletjes en nog meer leuks, zodat je je helemaal kunt onderdompelen in de kerstsfeer. Chobolobo Winter Village is een aanrader voor jong en oud, én de toegang is gratis!

2. Curaçao Santa Run

Trek je kerstkostuum uit de kast en ren samen met tientallen andere kerstmannen- en vrouwen door de straten van Willemstad! De Santa Run, die plaatsvindt op 22 december, is een uniek hardloopevenement waar je echt geen Olympisch kampioen voor hoeft te zijn. Het draait niet persé om snelheid, maar om fun! Iedereen is welkom en bij de finish barst het kerstfeest pas echt los. Bovendien geef je met jouw deelname iets terug aan de lokale gemeenschap, want het geld dat wordt opgehaald met de Santa Run wordt gedoneerd aan verschillende stichtingen die kwetsbare gezinnen ondersteunen. Zo heeft iedereen een fijne Kerst!

PS: Geen verkleedspullen in huis? Geen nood, tickets voor deze run zijn inclusief een kerstkostuum. Kijk hier voor meer informatie.

3. Hello Skalo Christmas Village

Tussen 20 en 23 december ben je van harte welkom in de historische wijk Scharloo, oftewel het ‘Hello Skalo Christmas Village’. Ben je nog op zoek naar cadeautjes voor onder de kerstboom of leuke kerstversiering? Dan kun je hier je slag slaan! Ook staan er kraampjes waar je lokale en traditionele kerstlekkernijen kunt proeven. De kerstgedachte wordt overigens niet vergeten, want een deel van de opbrengst van de markt wordt gebruikt om vijfhonderd kinderen te voorzien van een kerstdiner en een cadeautje.

4. Pietermaai Kerstmarkt

Op 8 december wordt Pietermaai, één van de gezelligste wijken van Curaçao, weer omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. De Nieuwestraat staat vol met gezellige kraampjes waar je de leukste decoraties, kerstspullen en hebbedingetjes kunt kopen. Live muziek zorgt voor extra sfeer en er zijn zelfs typisch winterse lekkernijen te proeven, zoals erwtensoep en oliebollen. Super sfeervol!

5. Kerstmarkt Landhuis Ascension

De kerstsfeer proeven in een authentiek, Antilliaans landhuis uit 1672? Dat wil je een keer meemaken! Op vrijdag 1 december vindt op het terrein van dit mooie landhuis een kerstmarkt plaats, met gezellige kraampjes, knusse kerstlichtjes en een warme sfeer. Het is even een stukje rijden vanaf Willemstad – het landhuis ligt in het westelijk deel van het eiland bij Banda Abou– maar de rit is zeer de moeite waard. Ascension is namelijk één van de mooist gerestaureerde en gemeubileerde landhuizen van het eiland. Een must om te bezoeken – helemaal met Kerst!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn