Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 jaar geleden

Horeca Playa de Palma (Mallorca) mag weer open

Terwijl in Nederland de horeca voor een paar weken op slot gaat, mogen restaurants en bars in het uitgaansgebied in Playa de Palma op Mallorca hun deuren eind deze week weer openen.

De uitgaanshoreca op de zogenaamde Ballermann, zoals het gebied bij Duitse vakantiegangers bekendstaat, werd bijna drie maanden geleden gesloten omdat de  coronaregels massaal werden genegeerd. Het openingsverbod dat op 15 juli werd opgelegd, wordt donderdag opgeheven, zo heeft de regering van de Balearen bekendgemaakt. Discotheken en grotere uitgaansgelegenheden moeten nog gesloten blijven.

De gedwongen sluiting had gevolgen voor alle restaurants in de Bier und Schinkenstrasse, die vooral populair is bij jonge toeristen uit Duitsland, melden Duitse media. Er werd ook paal en perk gesteld aan de horeca aan de Punta Ballena-straat in Magaluf ten westen van hoofdstad Palma, waar vooral veel jongeren uit Groot-Brittannië vakantie vieren. Volgens de autoriteiten dreigden enkele vakantiegangers en horeca-uitbaters hier de strijd tegen het coronavirus in gevaar te brengen door zich niet aan de regels te houden. In kranten en op sociale media doken in juli foto’s en video’s op waarop was te zien hoe honderden bezoekers, vermoedelijk uit Duitsland en Groot-Brittannië, aan het drinken, feesten en dansen waren zonder afstand te houden en zonder gezichtsmasker.

Corridors
‘De positieve ontwikkeling van de epidemiologische situatie op Mallorca maakt het mogelijk om bepaalde beperkingen in sommige gebieden, zoals Magaluf of Playa de Palma, te wijzigen’, zegt de regionale regering. Het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners binnen zeven dagen, dat op de Balearen tijdelijk was gestegen tot ruim boven de 100, is onlangs teruggebracht tot ongeveer 55.

Foto: hbw_pictures / Shutterstock.com
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn