Alles over Spanje

Zonovergoten Spanje biedt werkelijk voor ieder wat wils. De ellenlange kust met heerlijke stranden, de prachtige steden en schilderachtige dorpen vol culturele highlights, het aangename klimaat en de temperamentvolle bevolking, die altijd in is voor een feestje. Ontdek de vele gezichten van Spanje en vergroot jouw kennis over één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Ontdek Spanje... laat je inspireren door alle informatie op deze Ecademy!

 

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Bloemenpracht in Spanje

Festiviteiten in mei

In het voorjaar voeren bloesem en bloemen de boventoon in Spanje. Op de eilanden Mallorca en Gran Canaria begint dit eigenlijk al eind januari/begin februari wanneer de amandelbomen in bloei staan. Daarna volgen in maart de miljoenen perzikbomen op de velden van Cieza in de regio Murcia. In april is het de beurt aan de appel- en kersenbomen in Caderechas-vallei vlakbij Burgos; een schitterend spektakel van witte bloesem en geurige fruitaroma´s. Om er maar een paar te noemen. Hier komt geen mensenhand aan te pas; allemaal wonderen van de natuur. Waar de mens wel een hand en heel veel werk in/aan heeft zijn een aantal festiviteiten vol van bloemenpracht in de maand mei, dus inspireer jouw klanten met deze tips/agenda!

Cruces de Mayo
Allereerst zijn er in begin mei de feesten Cruces de Mayo (kruizen van mei); een oude religieuze traditie die vele eeuwen teruggaat. Volgens de overlevering vindt dit feest zijn oorsprong in de vondst door Sint Helenavvan het kruis waarop Jezus was gestorven. In vele steden en dorpen in Andalusië worden talrijke grote kruizen van bloemen gemaakt die worden opgesteld in de straten en pleinen. Soms worden ze ook nog versierd met typische zijden 'mantones' of sjaals en ook met andere voorwerpen. De meest bekende Cruces de Mayo kunnen jouw klanten zien in Sevilla, Córdoba en Granada tussen 1 en 5 mei, maar ook in kleinere plaatsen zoals Ubrique (provincie Cádiz) worden de Cruces de Mayo groots gevierd. Het echte feest en de processies vinden op 2 en/of 3 mei plaats. En dan is er ook nog de wedstrijd georganiseerd door de gemeente om te bepalen welk kruis het mooiste is. Natuurlijk gaat één en ander gepaard met concerten, muziek en dans.

Festival de los Patios Cordobeses
Kort daarop volgt, wederom in Córdoba, het Festival de los Patios Cordobeses (6-19 mei 2019). Al sinds 1918 organiseert de gemeente dit festival of beter gezegd wedstrijd waarin de eigenaars van de vele grote en kleine patio´s in Córdoba wedijveren om de prijs voor de mooist versierde patio. En het blijft niet bij de patio´s, want ook de balkons worden rijkelijk versierd met bloemen. De meest typische patio´s van Córdoba vinden je klanten in de wijk Alcázar Viejo, tussen het Alcázar en de San Basilio-kerk. Maar ook in de Santa Marina-wijk en de Joodse wijk rondom de Mezquita-Kathedraal vindt u hele mooie en oude patio´s. De mooiste, wordt gezegd, is in het Palacio de Viana met maar liefst twaalf verschillende patio´s. Maar de festiviteiten, festivals, enz. in Córdoba stoppen zeker niet in mei. Neem even een kijkje op de agenda van Córdoba en ontdek het.

Temps de Flors
Tussen 11 en 19 mei 2019 moeten jouw klanten, voor nog meer bloemenpracht, in de stad Gerona zijn. Hier wordt dan het jaarlijks festijn Temps de Flors gehouden Temps de Flors (in het Castillaans Temporada de Flores) betekent eigenlijk niets meer dan bloemenseizoen. De straten, pleinen en gebouwen in wijk Barri Vell in de stad Gerona zijn dan versierd met bloemen; een ware openlucht bloemenshow.

Bestemmingen, Touroperators
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn